Nyheter
-
Se inspelningen från seminariet om det europeiska hälsodataområdet
E-hälsomyndigheten bjöd tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Vårdföretagarna in till ett frukostseminarium den 4 februari på temat: Hur påverkar förordningen vårdgivare och huvudmän i praktiken? Nu kan du ta del av paneldiskussionen och frågestunden som utgick från konkreta exempel.
-
Svara på öppna remisser och påverka det europeiska hälsodataområdet
E-hälsomyndigheten välkomnar dig som vill påverka möjliggörandet av effektiv användning av hälsodata att svara på fyra öppna remisser. Sista svarsdatum är den 28 februari 2025.
-
Läkemedelsersättning för statligt anställda
Om du får ersättning för receptbelagda läkemedel av din arbetsgivare kan du hämta ett utdrag ur högkostnadsskyddet digitalt från Läkemedelskollen. Logga in på läkemedelskollen.se, klicka på ”Recept och högkostnadsskydd” och sedan på ”Visa dokument” och välj högkostnadsskydd.
-
Taket i högkostnadsskyddet blir högre den 1 januari
Den 1 januari 2025 höjs taket i högkostnadsskyddet för läkemedel med 50 kronor, från 2 850 kronor till 2 900 kronor. Det beror på att prisbasbeloppet för 2025 har höjts till 58 800 kronor.
-
EU-parlamentet bekräftar tidigare beslut om europeiskt hälsodataområde
EU-parlamentet har nu bekräftat sitt tidigare beslut om att etablera ett gemensamt europeiskt hälsodataområde inom unionen, ett beslut som kommer att påverka hanteringen och delningen av hälsodata inom unionen.
-
Beslut fattat om dispenser för SITHS-kort enligt tillitsnivå 2
E-hälsomyndigheten har beslutat om dispenser för SITHS‑kort efter ansökningar från Inera.
-
Se filmen från seminariet om nya arbetssätt med Nationella läkemedelslistan
Under frukostseminariet, som ägde rum den 3 december berättade Region Stockholm om höstens införande av Nationella läkemedelslistan i sina verksamheter. På programmet stod också status kring införandet nationellt och vad som händer framöver. Nu kan du som missade det cirka en timme långa eventet ta del av den textade sändningen i efterhand.
-
Så påverkar det europeiska hälsodataområdet vården och patienterna
Det europeiska hälsodataområdet (EHDS) sätter gemensamma regler för att förbättra sjukvården och stärka rättigheterna för patienten. Genom att skapa en säkrare och mer tillgänglig hantering av hälsodata får vårdgivare ett bättre beslutsunderlag, oavsett var patienten befinner sig i Europa. Samtidigt öppnar det europeiska hälsodataområdet upp för nya möjligheter inom forskning och innovation – något som på sikt gynnar både vårdpersonal och patienter.
-
Ny komponent i den digitala infrastrukturen ökar vårdinformationssystemens förmåga att kommunicera
E-hälsomyndigheten ser ett behov av att öka vårdinformationssystemens förmåga att kommunicera med varandra. Det skulle bland annat göra det möjligt att automatiskt i högre grad föra över information till nationella kvalitetsregister från vårdens it‑system. E‑hälsomyndigheten föreslår därför att myndigheten får i uppdrag att utveckla en komponent för så kallad tjänsteadressering.
-
Se inspelningen från seminariet om det europeiska hälsodataområdet
Under frukostseminariet den 22 oktober, med över 400 deltagare både på plats och digitalt, var temat den nya förordningen, vad den kan innebära om den träder i kraft och hur den påverkar Sverige. Nu kan du som missade det cirka en timme långa eventet ta del av den textade sändningen i efterhand.
- chevron_left
- 1
- 2
- 3
- 4
- …
- 12
- chevron_right