Läs senaste nytt om Nationella läkemedelslistan

Nu kan du ta del av det senaste nyhetsbrevet om Nationella läkemedelslistan. I det nya numret berättar vi bland annat om det stöd E‑hälsomyndigheten erbjuder alla vård- och apoteksaktörer som ska ansluta till de nya tekniska gränssnitten.

Nu är det snart ett år kvar till sista datumet för att ansluta till Nationella läkemedelslistan. Senast den 1 december 2025 ska alla vård- och apoteksaktörer vara anslutna.

I det senaste nyhetsbrevet berättar vi om det stöd E-hälsomyndigheten erbjuder och de fördjupade dialoger vi har med de anslutande aktörerna. En viktig del i dialogerna är att fånga de behov av stöd som finns och möta upp dessa med olika insatser.

Vi berättar också om status för säkerhetslösningen där det nu planeras för en ny, kompletterande, variant för mindre aktörer. Alla som ska ansluta till Nationella läkemedelslistan behöver använda E-hälsomyndighetens säkerhetslösning.

Vi tipsar även om utbildnings- och informationsmaterial om Nationella läkemedelslistan och om ett nytt sätt att kontakta E-hälsomyndigheten.

Om Nationella läkemedelslistan

Nationella läkemedelslistan är en rikstäckande informationskälla som ger hälso- och sjukvården, apoteken och patienten själv tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel och andra varor. Det är det första steget i en nationell digital infrastruktur.