E-hälsomyndigheten medverkar i Digitalidag
Digitalidag är en årlig temadag om digitaliseringens möjligheter. Tillsammans med andra aktörer vill E-hälsomyndigheten visa på den hjälp som finns att få för dem som har svårt att använda digitala tjänster.
För att stödja fler att komma med i den digitala omställningen arrangeras varje år temadagen Digitalidag. Totalt arrangeras mer än 1 000 aktiviteter av fler än 250 aktörer på 215 orter runt om i landet den 14 oktober.
E-hälsomyndigheten medverkar på Digitalidag med flera aktiviteter.
– Vi har tagit fram en film om vad svenska invånare tycker om digitala tjänster inom vård och omsorg. Vi berättar också hur vi hjälper den som är ovan med eller har svårt att använda digitala tjänster, säger Carl Jarnling, enhetschef på E-hälsomyndigheten.
Många saknar e-legitimation
E‑hälsomyndigheten är, tillsammans med Digitalidag, Statens servicecenter och Post- och telestyrelsen (PTS), avsändare till en informationsfilm i SVT:s Anslagstavlan. Filmen informerar om var man kan få hjälp med att använda digitala verktyg och tjänster och visas med start i början av oktober.
E-hälsomyndigheten medverkar även i Apoteket AB:s event den 14 oktober då Carl Jarnling berättar om E-hälsomyndighetens digitala invånartjänster.
– För den som ännu saknar e-legitimation erbjuder vi tillsammans med Sveriges apotek att man kan få sitt vaccinationsbevis utskrivet på papper mot uppvisande av fysisk legitimation. Det är möjligt tack vare en digital lösning som vi har tagit fram för apoteken. Samtidigt vill vi såklart uppmana fler att skaffa e-legitimation eftersom det underlättar vardagen, säger Carl Jarnling.
Se filmen Digitala tjänster för din hälsa.
Om Digitalidag
Digitalidag är en årlig nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. På digitalidag.org kan du ta del av aktiviteterna under årets Digitalidag den 14 oktober och läsa mer om de aktörer som medverkar.
Bakom Digitalidag står Forum för Omställning, Myndigheten för Digital förvaltning (DIGG), Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), LO, Post – och telestyrelsen (PTS), Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Svenska kyrkan och Statens servicecenter.