Förmåner och anställningsvillkor

På E-hälsomyndigheten bidrar du till samhällsnytta tillsammans med många engagerade och kunniga kollegor. Vi erbjuder dig flera förmåner och bra villkor.

Montage_bildblur_valkommen2.png

Individuell lönesättning

Vi tillämpar individuell lönesättning. Din lön baseras på resultat, svårighetsgraden på dina arbetsuppgifter och ditt ansvar. Du har regelbundna samtal med din chef om hur din prestation påverkar din lön.

Semester och fridagar

Du har rätt till ett antal semesterdagar per år, beroende på din ålder:

  • Under 30 år: 28 dagar
  • 30–39 år: 31 dagar
  • 40 år och äldre: 35 dagar

Du har rätt till betald semester redan första året du arbetar hos oss. Det finns även möjlighet att löneväxla för att få extra semesterdagar.

Du har också tre arbetsfria dagar (fridagar) per år, som du själv får välja när du tar ut, förutsatt att det passar verksamhetens behov.

Flexibel arbetstid och distansarbete

På E-hälsomyndigheten har alla anställda förtroendearbetstid, vilket innebär att du i hög utsträckning själv kan planera dina arbetstider, så att de ger dig möjligheter att balansera arbete och privatliv. Du kan också jobba på distans upp till tre dagar i veckan, beroende på verksamhetens behov.

Friskvård

Vi erbjuder ett friskvårdsbidrag på upp till 4 000 kronor per år och en timmes friskvård per vecka.

Föräldraskap

Du får föräldrapenningtillägg på upp till 90 procent av din lön i 360 dagar. Du kan också få lönetillägg vid vård av sjukt barn (vab) under tio dagar per år. Du har möjlighet att jobba deltid tills ditt barn fyller 12 år.

Pension

Som statligt anställd får du kompletterande pension utöver den allmänna pensionen. Varje månad sätts det av pengar till din statliga tjänstepension. Hur stor avsättningen är beror på om du är född före eller efter 1988. Du omfattas av pensionsavtal PA16.

Du har möjlighet att löneväxla för ytterligare avsättningar till din tjänstepension.

Försäkringar

Som statligt anställd omfattas du av flera försäkringar, inklusive grupplivförsäkring, personskadeförsäkring och tjänstereseförsäkring. Vid arbetsrelaterade olyckor får du ersättning genom AFA-försäkring.

Sjukdom

Vid sjukdom får du sjuklön från E-hälsomyndigheten under de första två veckorna. Efter 14 dagar får du ersättning från Försäkringskassan, kompletterat med en extra sjukpenning från oss. Du kan också få ersättning för vissa sjukvårdskostnader.

Övriga förmåner

Det finns fler förmåner med att vara anställd hos oss. Vi erbjuder även ersättning för terminalglasögon och tillgång till företagshälsovård.

Värdegrund för statsanställda

Alla som jobbar statligt omfattas av den gemensamma värdegrunden för statsanställda. Den är en grundläggande utgångspunkt för din yrkesroll. Demokrati är den överordnade principen och medborgarna är därmed dina yttersta uppdragsgivare.

Verksamheten utgår bland annat från objektivitet, saklighet och allas likhet inför lagen. Offentlig förvaltning styrs också av lagar som ska bidra till öppenhet och insyn i verksamheten, exempelvis offentlighetsprincipen, yttrandefriheten och meddelarfriheten. 

Sex principer

En värdegrund är de värderingar som ligger till grund för verksamheten i en organisation. Den statliga värdegrunden kan sammanfattas i dessa sex grundläggande principer:

Demokrati

All offentlig makt utgår från folket. Folket har i allmänna val utsett sina företrädare till riksdagen. Riksdag och regering har givit den statliga förvaltningen och de statsanställda i uppdrag att genomföra deras beslut.

Legalitet

Den offentliga makten utövas under lagarna. Som statsanställd tillämpar du och följer de lagar och regler som gäller i den statliga verksamheten.

Objektivitet

Allas likhet inför lagen, saklighet och opartiskhet ska iakttas. Lika fall ska behandlas lika och beslut fattas efter saklig handläggning. Mutor och jäv får inte förekomma.

Fri åsiktsbildning

Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning där öppenheten och yttrandefriheten är central. Som statsanställd har du yttrandefrihet och meddelarfrihet. Meddelarfriheten ger dig möjlighet att lämna uppgifter till media utan att källan efterforskas. Sekretessregler kan dock innebära begränsningar av meddelarfriheten. 

Respekt för lika värde, frihet och värdighet

Den offentliga makten ska utövas med respekt för allas lika värde och för den enskilda individens frihet och värdighet. Som statsanställd har du alltid respekt för människors lika värde. All form av diskriminering utifrån till exempel kön, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller funktionsnedsättning är förbjuden.

Effektivitet och service

Effektivitet och resurshushållning ska förenas med service och tillgänglighet. Allmänheten ska ges information, vägledning och råd och uppgifter ska utföras på ett effektivt sätt.